Online Sürücü Kursu Eğitimi 1

online egitim

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dolayısıyla birçok işimizi internet üzerinden online bir şekilde halletmeyi alışkanlık haline getirdik. Bütün sektörler gibi İzmir Park Sürücü Kursu olarak bizler de online eğitime geçmiş bulunmaktayız. Birazdan size online sürücü kursu eğitiminin detaylarından ve sürecin nasıl işleyeceğinden bahsedeceğim. Hayatımızın her alanını etkileyen bu pandemi sürecinde eğitimlerimize kesintisiz devam etmekteyiz.

Siz sürücü adaylarımızın hiçbir eğitimden geri kalmamanız adına uzman kadromuzla hazırlamış olduğumuz online sürücü kursu eğitim videolarını izleyerek ve konu anlatımlarına çalışarak sınavlara hazırlanabilirsiniz. Üstelik bunların sonunda bir değerlendirme deneme sınavıyla kendinizi değerlendirip eksiklerinizi görebilirsiniz. Online sürücü kursu eğitimi kapsamında hangi konulara değineceğimizi birlikte inceleyelim. Temel konu başlıkları ve alt başlıklarını bu yazımızda bulabilirsiniz detaylı eğitim videoları ve denem sınavları için lütfen sitemizi ziyaret edin.

online surucu kursu

  1. Trafik ve Çevre Bilgisi Konu Anlatımı

Trafik psikolojisi “trafik” kavramını oluşturan üç öge olan, “araçlar” , “ insanlar” ve “çevre” ile ilgilenen bir alandır.  Trafik sistemini oluşturan ögelerden herhangi birinde ortaya çıkacak küçük bir aksaklık tüm sisteme olumsuz etkide bulunabilir. Online sürücü kursu eğitiminin ilk bölümü olan trafik ve çevre bilgisi konusuna genel bir bakış atacak olursak;

A-) Genel Tarifler: Trafik, karayolu, geçiş üstünlüğü, geçiş hakkı, durma, park etme

B-) Karayolu ile İlgili Tarifler: İki yönlü karayolu, tek yönlü karayolu, bölünmüş karayolu, erişme kontrollü karayolu (otoyol, ekspresyol), geçiş yolu, bağlantı yolu, banket, platform, kavşak, tali yol, anayol, okul yolu, demir yolu

C-) Araçlara İlişkin Tanımlar: Otomobil, minibüs, otobüs, kamyonet, çekici, arazi taşıtı, gabari, azami ağırlık, dingil ağırlığı,

D-) Trafik Polisinin Hareketleri

E-) Işıklı Trafik İşaret Cihazları: Kırmızı ışık, sarı ışık, yeşil ışık, fasılalı ışık, yazılı ve sesli ışık

F-) Yol Çizgileri: Devamlı yol çizgileri, kesikli yol çizgileri, devamlı ve kesikli yol çizgileri, yan yana devamlı iki çizgi

G-) Karayolunun Kullanılması Kuralları

H-) Hız Kuralları

I-) Öndeki Aracı Geçme Kuralları

J-) Öndeki Aracı Geçmenin Yasak Olduğu Yerler

K-) Geçiş Üstünlüğü

M-) Park Etmenin Yasak Olduğu Yerler

O-) Arızalı Araçların Çekilmesi

P-) Okul Taşıtının Çalıştırılma Esasları

R-) Tehlikeli Madde Taşınması

S-) Otoyol Kuralları

T-) Motorlu Taşıtlarda Trafiğe Katılma – Tescil İşlemleri

U-) Araçların Muayene Mecburiyetleri ve Süreleri

V-) Asli Kusurlar

online surucu kursu izmir park

2. Trafikte Adap Konu Anlatımı

Trafik adabı, bir topluluktaki ya da ülkedeki insanların trafik içinde hem kendilerine ve hem de birbirlerine karşı davranış şekilleridir. Trafik psikologları, yaşam tarzı ile araç kullanmanın ilişkili olduğunu belirtmektedirler. Diğer bir deyişle, insan nasıl yaşarsa, öyle araç kullanır. Trafik adabı açısından olayı özetlemek gerekirse, bir toplumdaki kişiler birbirlerine nasıl davranıyorlarsa trafik ortamında da aynı adap içinde davranırlar. Online sürücü kursu eğitiminin ikinci konusu olan trafikte adap konusuna genel bir bakış atalım.

A-) Selektörlerin Kullanımı: Trafikte çok karşılaşılan hatalı kullanımlardan diğeri uzun lambaların kullanımıdır. Uzun lambalar aydınlatmanın yetersiz olduğu yerlerde kullanılır. Karşıdan araç geliyorsa kullanmak yasaktır. Görüyoruz ki sürücüler her yerde kullanmaktan çekinmiyor. Karşıdan gelenin gözlerine vuran uzun ışıklar hem dikkat dağıtıcıdır, hem de diğer araç sürücünün yoldaki hakimiyetini azaltabilir.  Bir araç sollanacağı zaman öndeki aracı uyarmak için selektör yapılması normaldir. Sollama bitene kadar uzunlar açılmaz.

B-) Makas Atmak

C-) Araçtan Çöp Atmak

D-) Sinyallerin Kullanımı

E-) Araçta Yüksek Sesle Müzik Dinlemek

F-) Trafik Işıklarının Kullanımı:

Trafik ışıkları sadece araçlar için değil, yayalar için de kullanılan düzenleyici bir sistemdir.  Bir sürücü trafik ışıklarına uymadığında hem yayaların hem de sırasını bekleyen diğer sürücülerin hakkını gasp etmiş olur. Bunun yanında ışık kurallarına uymamak ceza nedenidir.

G-) Geçiş Öncelikleri

H-) Yayaların Geçiş Hakkı

I-) Takip Mesafesi

J-) Emniyet Şeritleri:

Emniyet şeritlerinin amacı acil durumlarda öncelikli araçların geçişlerini kolaylaştırmaktır. Herkesin acelesi var bu nedenle birçok sürücü emniyet şeridini kullanıyor. Tabi ki herkes aynı düşüncede bomboş şerit dururken biz neden bu şeridi kullanamıyoruz?  Saygı için ve toplumsal düzen için bu kurallara uyulması gerekiyor.

K-) Durma ve Duraklama

L-) Araç Bakımlarının Yapılması

M-) Korna Kullanımı:

Kornanın amacı uyarıda bulunmaktır. Aşırı trafikte kornaya çok basıldığında trafik birden açılmayacaktır. Korna sihirli bir değnek değildir. Yakın çevrede yaşayan insanları rahatsız etmemek gerekir. Kornalar çok gerekmedikçe kullanılmamalıdır.

N-) Değerlendirme

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir